fredag den 5. marts 2010

Mad leg

Kasper har et svært spiseproblem. Han vil helst kun have sutteflaske. Kan til nød lige spise 1/2 rugbrød med leverpostej eller en lille portion grød. Det tager rigtig lang tid at spise det, og der skal store overtalelsevner til for at han vil spise. Når han nærmer sig bord eller ser maden, får han ofte bræk fornemmelser. Han kan nogle gange slet ikke have maden i munden. Oftes må vi give op, og bare give ham sutteflasken. I perioder hvor Kasper har været syg, eller har haft en infektion, går spisningen helt i stå. Bræk fornemmelserne er der næsten hele tiden, og vi kan godt opgive at få fast føde i ham.
Kaspers kontaktperson og fysioterapeuten har lavet et mad projekt for Kasper. Det hedder " Grazer modellen" Projektet går ud på at lade Kasper røre, se, smage og gratte med maden. Det er på hans præmisser. Nogle dage blev det kun i 5 min og andre gange 25 min. Han smagte frivillig på nutella og honning. Han stak fingerne i havregryn og kastede rundt med det. Han kiggede på havre fras og smagte jordbær youghurt.
Det har gjort at Kasper kunne lære at acceptere berøringen af mad. Han har øget sin tolerance og tilvænning til madens konsistens, dog uden at der stilles krav til at han skulle spise det.
I en lang periode er det gået rigtig godt, men senest er det gået tilbage. Hvorfor ved vi ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar